Вести

Посета државнe секретаркe у Министарству за бригу о породици и демографији

Председник општине Тител мр Драган Божић састао се данас са државном секретарком Министарства за бригу о породици и демографију Милком Миловановић Минић, са којом је разговарао о демографским проблемима са којима се суочава Србија и о унапређењу мера подизања стопе наталитета.
Председник општине и представници локалне самоуправе су разговарали о мерама које Општина Тител спроводи како би повећала стопу наталитета, али и о будућим плановима који нису искључиво везани за демографију, али утичу на број становника и квалитет живота у општини Тител.
Државна секретарка Милка Миловановић Минић је истакла да се општина Тител, иако је у близини великих градова попут Београда, Новог Сада и Зрењанина, добром политиком успешно бори да свом становништву обезбеди квалитетне услове за живот и рад на територији општине.
Државна секретарка је посебан акценат ставила на чињеницу да је општина Тител једна од ретких општина које субвенционишу пренаталне тестове, те је додатно похвалила рад локалне самоуправе.