Вести

ПОСЕТА ИГОРА МИРОВИЋА ТИТЕЛУ И ШАЈКАШУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Општине Тител Драган Божић, обишли су радове на објектима Амбуланте у Шајкашу, ПУ „Плави чуперак“ у Шајкашу и Дома културе у Тителу.
Радови се изводе уз помоћ средстава покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Управе за капиталне инвестиције.
Амбуланта у Шајкашу пружа примарну здравствену заштиту за око 4800 становника овог насељеног места за чију је реконструкцију издвојено око 100 милиона динара а у припреми је и пројекат опремања овог објекта.
У току је градња новог објекта ПУ „Плави чуперак“ у Шајкашу. Прва фаза радова је при крају а до краја месеца се очекује избор новог извођача за радове у другој фази. Истовремено, спроводиће се и пројекат опремања и партерног уређења.
Када објекат буде завршен на пролеће 2024.године, нови вртић ће моћи да прими око 300 деце чиме ће листа чекања бити укинута а створиће се услови и за отварање јаслене групе.
У Тителу је у току и комплетна реконструкција објекта Дома културе у који ће бити уложено 180 милиона динара и који ће, када буде завршен, бити мултифункционалан и моћи ће да прими око 350 људи.
Ови радови су пример да се све што је обећано и спроводи, рекао је председник Покрајинске владе и најавио радове на реализацији и других пројеката у тителској општини.
„У наредних неколико недеља, почиње реконструкција улица у свим насељеним местима Општине Тител, у Локу је у плану адаптација храма Српске православне цркве, а за наредну годину се већ припрема пројекат свеобухватне реконструкције водоводне мреже и изградња Фабрике воде у Тителу. Осим тога, завршена је пројектно-техничка документација за изградњу Спортске хале, која би требало да почне да се гради у наредним годинама. Носилац овог пројекта биће Покрајинска влада“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.
Он је додао и да добро познаје историју тителске општине и да је ово начин да се одужимо онима који су дали свој допринос кроз историју.
„Знам људе који су овде у минулим деценијама и вековима давали све за слободу наше земље, знам колико је угледних људи потекло из тителске општине који су дали пуно за науку, културу и просвету и наш дуг лежи у томе је да им се одужимо тако да садашњим стновницима ове општине, обезбедимо квалитетније услове живота“.
Председник Општине Тител, Драган Божић, захвалио се Покрајинској влади и Управи за капитална улагања без чије помоћи општине са малим буџетом, не би могле да улажу у велике пројекте и биле би у знатном заостатку за развијенијим локалним самоуправама.
„Од сопственог буџета, који на годишњем нивоу износи између 400 и 550 милиона динара, Општина Тител не може да финансира ни један од ових пројеката. Буџет за поменуте радове у Шајкашу и Тителу је већ прешао милијарду динара, што је показатељ да смо заједно са покрајинском администрацијом урадили добар посао“, рекао је Божић.
Обиласку радова, присуствовали су покрајинска секретарка за културу и јавно информисање Драгана Милошевић, покрајински секретар за здравство, проф. др Зоран Гојковић и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине Жолт Сакалаш.

Извор сајт Општине Тител