Вести

ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ИГОР МИРОВИЋ ПОСЕТИО ШАЈКАШ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић посетили су Шајкаш, где је у току почетак изградње трга у центру насеља, а такође су обишли Дом здравља, који ће, како су најавили, наредне године бити потпуно реконструисан, са улагањем већим од 80 милиона динара.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је Шајкаш једно од централних места наше старе славе, Шајкашке области и да због тога и због великих савремених потенцијала које Шајкаш има, вреди улагати у ово место.
- Морамо са много више труда и финансијских средстава да вратимо све оно што је народ овог краја улагао, не само минулих деценија, већ минулих векова у нашу државу и у њену слободу и садашњост. Због тога смо се организовали да приступимо и реконструкцији вртића, која ће почети у наредних неколико недеља. Сагледали смо проблеме које има Дом здравља и договорили да ћемо у наредној години приступити свеобухватној реконструкцији. Почели су радови на изградњи централног трга у Шајкашу, а настављамо и са рехабилитацијом улица у свим местима тителске општине – подвукао је Мировић.
Председник Општине Тител мр Драган Божић поручио је да ће захваљујући улагањима Покрајинске владе и њених секретаријата, Шајкаш бити још боље место за живот.
- Иако је Шајкаш развијен, без помоћи са покрајинског и државног нивоа не би могао да прати ток развоја и напретка већих и урбанијих средина. Пројекат за реконструкцију Дома здравља у Шајкашу је спреман, како би документација била спремна за конкурс за почетак следеће године, а до сад се улагало и у Дом здравља у Тителу. Почиње реконструкција вртића у Шајкашу, где на упис чека око 150 деце, што говори да вреди улагати. Такође, наставиће се асфалтирање улица, за које је Покрајинска влада издвојила стотину милиона динара, што је имало велики одјек међу мештанима свих места општине – казао је Божић.