Вести

"За чистије и зеленије школе у Војводини"

Заменик председника Општине Тител, Богољуб Марковић, данас је у Покрајинској влади присуствовао свечаном потписивању Споразума о сарадњи у вези са реализацијом програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“.
Циљ овог програма је да се подигне ниво свести и лична одговорност, како у васпитно-образовним установама тако и јачању свести и дугорочног побољшања односа целокупног становништва према животној средини у локалним самоуправама на територији АП Војводине.
Овај програм подразумева спровођење различитих активности и едукативних радионица из области заштите животне редине.
Координатор програма је Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине а појединачне споразуме са свих 45 јединица локалне самоуправе у АП Војводини, потписала је представница овог секретаријата Бранкица Табак, с циљем да се награди још већи број деце и васпитно-образовних установа.
Општина Тител је сагласна да ће, у складу са својим могућностима, обезбедити превоз награђеним васпитно-образовним установама са територије своје локалне самоуправе које буду учествовале у реализацији програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, како би се подстакле активности које ће допринети постизању чистијег и зеленијег амбијента у предшколским установама, основним и средњим школама на територији АП Војводине.
Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“, реализује се већ 15 година и у њему је до сада учествовало преко 600 васпитно-образовних установа.

Извор:Сајт Општине Тител