САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА У ВЕЗИ СА ВАКЦИНАЦИЈОМ

Председник општине Тител мр Драган Божић апеловао је на грађане општине Тител да се вакцинишу како би се успешна борба против коронавируса наставила и како би сви становници општине били заштићени и безбедни.
- Живот се полако враћа у нормалу, мере су додатно попуштене и то ће сигурно утицати на окупљања грађана. Већ ове недеље нас очекује слава села Мошорин и велики број људи у том месту, а то је прилика да се вирус ког више нема на територији наше општине, поново активира. Овакве манифестације и приватне прославе као свој саставни део имају много посетилаца са свих страна наше општине и читаве државе, те је зато веома важно да се свако од нас вакцинише и тако заштити себе, али и своје комшије и пријатеље – истакао је председник.
На територији општине Тител вакцинисано је 35 одсто становника, што је испод републичког просека, а како каже главна сестра Дома здравља Тител Верка Багић, грађани општине могу да се вакцинишу у свим насељеним местима. Све што је потребно да ураде јесте да се јаве у своје амбуланте и ту добију информације и даље инструкције.
Председник је апеловао на све становнике општине да се вакцинишу, поготово грађани узраста од 18 до 30 година, који се највише окупљају и контактирају са великим бројем људи.
- Све што смо до сада урадили и сви успеси које смо остварили у овој борби са вирусом могу да буду пољуљани нашом неодоговорношћу. Молим вас да будете одговорни, да се вакцинишете и тако дате допринос тој борби. Читавог живота се бавим фармацијом и знам колико је вакцина значајна у борби против вируса, а нарочито овог, који је прошле године обухватио читаву планету. Због свега тога сам био међу првим вакцининисанима, а сада апелујем на вас да искористите могућност коју имате, да се одазовете овом позиву и да се вакцинишете. Желим вам срећу и здравље – поручио је председник.