Вести

Члан председништва СНС Милош Вучевић посетио Тител

Члан председништва Српске напредне странке Милош Вучевић и председник општине Тител Драган Божић обишли су данас градилиште фабрике за прераду кромпира компаније "Kelvins potato", која би требало да почне са производњом крајем године.
Вучевић је рекао да се у Тителу, после дуго времена, отварају фабрике што је драстична промена у односу на период од пре 2012. године када су у тој општини фабрике искључиво затваране.
''Доказ лошег пројекта приватизације имамо управо на овом месту где је била хладњача која је приватизована и која је прави пример лоше приватизације, али срећом руководство општине на челу са председником Божићем успело је да обезбеди инвеститора и да се уместо те хладњаче сада гради фабрика чија је вредност инвестиције између 12,5 и 13 милиона евра'', рекао је Вучевић.
Он је истакао да ће у тој фабрици бити запослено 30-так људи што је, како је казао, еквивалентно томе да се у Новом Саду запосли око 1.000 људи.
Директор компаније "Келвинс потитос" Драган Ђурић рекао је да ће производња у тој фабрици поцети до краја године, а да је план да се годишње преради 30.000 тона кромпира.
Поред тога, како је рекао Ђурић, компанија планира и гајење кромпира како би обезбедила сировину за сопствену производњу.
Председник општине Тител је истакао да та инвестиција за општину значи изузетно много и да је то друга фабрика која ће у кратком временском року бити отворена у Тителу јер је пре неколико дана отворена млекара у Мошорину.
''Испунили смо обећање да ћемо потпуно замрлу економију Титела пробудити и показали смо да настављамо путем који је зацртала Влада Србије на привлачењу инвестиција и отварању нових радних места'', нагласио је Божић.