Вести

ЂОРЂЕВИЋ: МИГОВИ У СРБИЈИ ВЕОМА БРЗО

Борбене летелице Миг 29 из Русије долазе "веома, веома брзо", али када се говори о увозу и извозу наоружања и војне опреме, чак и када се ради о једном обичном метку, то није ствар која се решава за дан-два, изјавио је данас министар одбране Зоран Ђорђевић.

Ради се о поверљивим стварима, каже Ђорђевић, али инсистира и да руска страна захтева тајност, јер, како је рекао, "можда у неким стварима Србија има другачији однос цена него неке друге стране и Руси траже да неке ствари буду заштићене, јер ми добијамо неке користи које можда неко нема".

"За јавност јесте тајна, али постоје институције у Србији које имају право да проверавају све. Ја као министар одбране никада нисам тајио, нити некоме ко има право да види то нисам дозволио", подвукао је Ђорђевић.

Каже да је министар одбране безмало годину и по дана, да је пре тога три и по године радио као државни секретар, те да је одговоран за све што се дешавало у Министарству и да са поносом може да каже да не постоји ниједна ствар урађена мимо закона.

"Увек сам био флексибилан и отворен за питања и верујте ми, немам никакав проблем с тим, ево још два дана ћу бити министар одбране, доћи ће неко други ко може да проверава мој рад и наравно позове мене на било какву одговорност. Све је урађено како треба, ко има право, може да дође да види, а бићете поносни на те авионе када буду стигли и на оно шта могу да ураде", рекао је министар.

Србија жели да ради ремонт и модернизацију тих авиона, каже Ђорђевић и додаје да је све договорено са Руском Федерацијом, што се тиче наоружања и војне опреме и да ће бити испоручено.

"Биће све како треба, не брините. 185 милиона није цифра коју ће Србија да потроши и да мора после да улаже. Пројектовали смо до краја њиховог животног века шта је све потребно да буде купљено, унапред је договорено, да се не би дешавало као до сада да авиони стоје. Желимо нови концепт одржавања и мислим да је то добра ствар. Захвалан сам и руским партнерима што су прихватили тај начин, који је јефтинији за нас", каже Ђорђевић.

"Речено је да ће Мигови бити веома брзо и треба их очекивати врло скоро у Србији", поновио је Ђорђевић.

Запослене у Министарству рада очекује напоран рад

Министар одбране Зоран Ђорђевић изјавио је данас да одлука мандатарке да му повери ресор рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у новој влади, за њега представља част и задовољство и да је у разговору са њом схватио шта је идеја и његов циљ у новом Министарству.

"Моје знање у финансијама је оно што ћу тамо свакако имплементирати и што сам радио у Министарству одбране на почетку као државни секретар. Бавио сам се највише финансијама, финансијском контролом и циљ ће ми управо бити да првих месец дана урадим једну анализу, да финансијски устројимо Министарство рада и мислим да ћемо истрајати у томе", рекао је Ђорђевић новинарима.

Управо, како сматра, ценећи све што је радио до сада, поверена му је следећа дужност, а истиче да му је жеља била да Министарство одбране буде најбоље могуће и пример добре праксе свима другима у свим аспектима, те да се једино тиме водио и да ће то тражити од људи и на следећем месту.

"Свакако те људе тамо и све оне на дужностима и функцијама у том Министарству сада очекује напоран рад. Мораће мало више да раде, да се труде, радно време неће бити више до 15:30, него до 20-21 сат, као што је у Министарству одбране", рекао је Ђорђевић.

извор: Танјуг