Вести

ЈОКСИМОВИЋ: ПОСЛОВИ ДЕФИНИШУ СТРУКТУРЕ

Министарка без портфеља Јадранка Јоксимовић истакла је данас, у вези фомирања новог министарства за европске интеграције да послови дефинишу структуре.

"Чула сам бројне аргументе од стране антиевропских и проевропских странака који имају дилему зашто се уводи као посебан портфељ европска интеграција у влади. Превасходни разлог је фаза разговора у којима се Србија сада налази са ЕУ", објаснила је Јоксимовић.

Она је указала да је велика већина држава кандидата у узнапредованој ситуацији на путу у ЕУ уводила министарство за европске интеграције и то се показало као јако добра пракса.

"Стална структура значи стратешки приступ једном послу. Нисмо научили као политичка елита да стратешки размишљамо. Није то питање личних амбиција да ли ћете бити министар или потпредседник владе. Али ако сте привржени европским интеграцијама, а ми то јесмо, онда уводите сталну структуру, која доноси бољу комуникацију са свим учесницима у процесу и то не због Брисела, већ због наших грађана и испуњења њима датих обећања“, објаснила је она.

Јоксимовић је подвукла да у пракси структура прати послове, те да послови дефинишу структуре.

"Посао је изазован у европским интеграцијама, суштински се не мења много. Канцеларија европских интеграција постаје нуклеус новог министарства, преговарачки тим је координиран унутар министарства уз све његове постојеће структуре укључујући и радне групе...", додала је она.

извор: Танјуг