Вести

ЈОКСИМОВИЋ: У ДЕВЕТ ЧАСОВА РАЗГОВОРИ ВУЧИЋА СА ПОСЛАНИЦИМА СНС-А, ОЧЕКУЈЕ СЕ ПОДРШКА МАНДАТАРКИ

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да у девет сати почињу разговори председника Александра Вучића са члановима посланичке групе СНС-а, о подршци мандатарки за састав нове владе Ани Брнабић и њеном будућем кабинету.

Јадранка Јоксимовић је рекла да не очекује веће проблеме и да ће на разговору бити постигнута сагласност о подршци мандатарки Ани Брнабић.

"Не очекујем веће проблеме. СНС је увек за дијалог, председник Вучић ће у девет сати разговарати са посланицима СНС-а и листе са којима смо ушли у парламент и саслушати аргументе али очекујем да ће бити постигнута сагласност за избор мандатара", наводи Јоксимовићева.

Додаје да лидери политичких партија имају право да се ограде о политичким и друштвеним питањима, али да очекује да се они понашају одговорно.

Говорећи о сутрашњем отварању Поглавља 7 о правима интелектуалне својине и поглавље 29 које се односи на царинску унију, наводи да је јасан напредак Србије ка ЕУ.

Истиче да грађани Србије имају осећај да је све то могло брже и боље али да је требало поштовати одређена правила и стандарде ЕУ.

"У сваком случају имамо солидан темпо. Сутра отварамо још два јако важна реформска-техничка поглавља. Поглавље 7 о правима интелектуалне својине и Поглавље 29 које се односи на царинску унију. Отварањем тих поглавља шаље се порука да је Србија стабилна земља", објашњава министарка задужена за европске интеграције.