Вести

МАРТИНОВИЋ: СВИХ 129 ПОСЛАНИКА ГЛАСАЋЕ ЗА АНУ БРНАБИЋ

Свих 129 посланика са листе "Александар Вучић - Србија побеђује" гласаће за избор Ане Брнабић за новог председника владе, изјавио је шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић

Он је додао да измене Закона о министарствима очекује вечерас или сутра ујутро у скупштинској процедури.

- План је да закон буде у процедури Скупштине или вечерас или сутра ујутро, и да се седница о изменама и допунама Закона о министарствима закаже за суботу, да се та седница заврши у понедељак и да седница о избору владе буде заказана за среду. То је неки план, како би нова влада била изабрана, вероватно, у четвртак, 29. јуна - рекао је Мартиновић за Тањуг.

Наводећи да се на том закону још ради врло интензивно, Мартиновић је рекао да ће предлагач измена и допуна Закона о министарствима бити неко од посланика СНС.

По Пословнику о раду парламента, представник предлагача може да буде само један посланик, а Мартиновић каже да ће вероватно тај један посланик формално и предложити закон.

- Наравно, иза тог предлога закона стајаће сви они посланици који ће да подрже избор нове владе. У политичком смислу, сви они који ће наредне недеље да гласају за нову владу су суштински предлагачи овог закона - подвукао је Мартиновић.

Што се тиче броја посланика који ће да гласају за избор Ане Брнабић и њеног кабинета, Мартиновић је навео да ће сви посланици који су изабрани са листе "Александар Вучиц – Србија побеђује", а то је 129 посланика, гласати за избор Брнабић и нове владе, подсетивши да су два посланика Нове Србије у међувремену напустила ту изборну листу.

Упитан да ли је председник Србије Александар Вучић разговарао са лидером Јединствене Србије Драганом Марковићем, који је раније најавио да неће подржати избор Ане Брнабић, Мартиновић је рекао да су ти разговори у току.

- Мислим да ћемо до краја данашњег дана имати искристалисан став око тога како ће посланичка група ЈС да наступи везано за избор владе - рекао је Мартиновић.

извор: Информер