Вести

ОРЛИЋ: ЦИРКУС И ПАРАДА БЕШЧАШЋА У РЕЖИЈИ БИВШЕГ РЕЖИМА

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић оштро је данас реаговао на иступање представника опозиције у парламенту, оценивши да су се утркивали у томе ко ће у скупштини показати "најподлије и најниже могуће понашање".

Они су "истурили свој одред Двераша да предводи циркус бешчашћа", незабележен у скупштини.

"Оно што се дешавало, Србија је видела својим очима - бескрупулозне псовке које су упућивали посланици ДС, удружења Саше Радуловића, псовке које не приличе ни трећеразредном кочијашу, а које су себи дозволили посланици и над чиме се згрожена јавност ишчуђава данима", рекао је Орлић на конференцији за новинаре.

Како је рекао, данас и јуче смо у парламенту присуствовали "јуришном запоседању говорнице", а Двери чији су "партнери и узори неофашисти из Немачке и Бугарске", труде се да оно најгоре и најбезочније доведу у парламент у покушају да провоцирају, изазову физички сукоб, инцидент, тучу и тако спрече седницу.

Орлић је рекао да је посланица Двери Марија Јањушевић, која је данас удаљена са седнице, својим глуаматањем и отужном представом узурпирала седницу у покушају да председницу парламента Мају Гојковић онемогући у вођењу седнице.

Он је новинарима показао микрофон који је ишчупала Јањушевић док се "надвикивала" с председницом парламента, а која заслужује признање јер је показала невиђену толеранцију и уложила надљудске напоре да би водила седницу.

Како је рекао, Гојковић је бранила и Скупштину и место председавајућег, није ни викала ни добацивала, већ је показала толеранцију изнад сваке границе, а била је спремна и да повуче опомене изречене Ногу, али посалници Двери за то нису били заинтересовани.

извор: Танјуг