Вести

ОРЛИЋ: ПРЕДЛОЖЕНА СТРУКТУРА ВЛАДЕ АДЕКВАТНА ПОТРЕБАМА ЗЕМЉЕ

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић изјавио је данас да ће та партија подржати измене Закона о министарствима, које су на дневном реду Скупштине Србије.

“Сматрамо да је предложена нова структура владе која треба да се стара о Србији у наредном периоду потпуно адеквтана потребама наше земље у овом тренутку”, рекао је Орлић, подсећајући да ће нова влада имати два нова министарства, за заштиту животне средине и европске интеграције.

Он је оценио да ће се тако наставити са увођењем високих стандарда и успешним резултатима на плану евроинтеграција, додајући да се ти резултати мере кроз отворена и затворена поглавља, али и кроз спремност Србије да у том процесу искорачи даље.

“Најважније када говоримо о европским интеграцијама јесте ефекат за грађане Србије, њихов животни стандард и квалитет живота који подразумева уређено друштво, добре инситуције, ефикасну управу”, рекао је Орлић.

Одговарајући на оптужбе појединих посланика из опозиције да Србија добија диктате из Брисела, Орлић је одговорио да су то “прежвакане флоскуле”.

Србија је, каже он, до сада показала да сама води своју политику и да сама најбоље брине о сопственом интересу.

“Они који имају потребу да објасне да предложена структура (министарстава) није добра или зашто би њихова идеја била боља, добро су дошли да то објасне, али то до сада нису урадили, нису чак ни покушали. Чули смо неколико отрцаних фраза. То значи да многи седницу користе за додатни излив жучи, за буку, бес и саморекламерство”, рекао је Орлић.

Ипак, каже и да не треба бити нереалан и очекивати идеје од оних који никакву политику немају осим “мрзимо Александра Вучића лично и СНС, Владу Србије”.

Због те мржње, каже Орлић, ти људи су почели “да мрзе и сопствену земљу”.