Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ЗИДА НА ДОБРИМ ТЕМЕЉИМА

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић каже да Српска напредна странка подржава програм рада владе, коју ће водити Ана Брнабић, као и њен састав.

Програм рада владе заснован је на политици континуитета, рекао је Орлић новинарима у скупштини и додао да СНС подржава одлуку да се наставе започете реформе у области економског развоја Србије, као и да се настави са политиком отварања нових радних места, успешном консолидацијом која не сме да буде доведена у питање.

Како је рекао, та консолидација представља кључну разлику између онога шта је држава трпела до 2012. године и годинама развоја након тога.

"Поздрављамо што је акценат стављен на образовање и довођење нових инвестиција. Србија ће наставити да зида на добрим темељима које је поставио Александар Вучић. Поздрављамо чињеницу да ће стратешка оријентација ка ЕУ бити међу главним фокусима у раду владе и верујем да ће добри резултати бити сачувани и надограђени новим резултатима", рекао је Орлић.

Он је истакао да ће се нова влада активно борити за очување суверенитета јужне српске покрајине.

Одговарајући на критике опозиције, Орлић је рекао да се од њих није ни могла очекивати озбиљна дискусија. Оценио је да су они "уједињени, не само у хроничној мржњи према Вучићу и парламентарној већини, него и у одсуству било каквог садржаја у критици".

"Слушали смо флоскуле које говоре да њима сметају постигнути резултати. Наствили су да показују да је њихова главна замерка чињеница да (влада и Брнабић) имају подршку Вучића", рекао је заменик шефа посланика СНС.

извор: Танјуг