Вести

ОРЛИЋ: ВРТОГЛАВО БОГАЋЕЊЕ ЂИЛАСА ПОЧЕЛО 2004. ГОДИНЕ

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да је вртоглаво лично богаћење Драгана Ђиласа почело 2004. године, када је постао високи функционер ДС-а и директор Народне канцеларије тадашњег председника Бориса Тадића.

"Вртоглави успех Драгана Ђиласа почиње његовим уласком у ДС. Тада је имао фирму Дајрект медија која од тада напредује", рекао је Орлић.
Према његовим речима, Ђилас је од 2004. године стекао милијарде, а свој први зарађени милион пријавио је већ 2005. године када оснива фирму Мултиком и када је први оснивачки удео од 1, 5 милиона евра.
Орлић тврди да је данас актуелни лидер Савеза за Србију почео своју каријеру као "сиромашни предузетник".
"Ђилас је почео да се бави политиком 90-тих као лидер студената. У том периоду почео је и свој први бизнис. У Прагу је регистровао своје три компаније које су 90-тих и 2000. радиле неуспешно", навео је Орлић.
Како је рекао, из Чешке је у Србију, према званичним подацима чешког АПР-а, донео нешто мање од 74.000 евра и покушао бизнисом да се бави и у Србији, али "безуспешно".
"У ДС чији је председник тада био Зоран Ђинђић није могао ни да привири, мада постоје сведочења да се на ту странку позивао када је покушавао да размаше свој бизнис", рекао је Орлић.
Нагли успон Драгана Ђиласа, истиче, почиње доласком Бориса Тадића на челу ДС када постаје високи функционер те странке, члан Главног одбора и Извршног одбора и директор Канцеларије.

"Из године у годину лично богатство Драгана Ђиласа некадашњег градоначелника Београда се само увећавало да би 2013. године, према извештају Крик-а само у некретнинама имао 25 милиона евра", рекао је Орлић.

Како наводи, Ђиласов лични финансијски успон поклопио се са "падом градских финансија" које су у периоду његовог личног богаћења достигле 1,2 милијарде евра.

"Не може бити случајно да се намерно прављена штета за Београд дешава паралелно са његовим личним богаћењем", рекао је Орлић.

Орлић је упитао све критичаре реконструкције Трга Републике, ауто-путева и улица које се тренутно раде шта их је спречавало да ураде боље када су били на власти и када су то могли.

Орлић истиче да данас Влада Србије доноси боља решења за изборне процесе, а да актуелни опозициони лидери када су били на власти нису о томе размишљали.

Орлић је позвао опозиционе лидере Зорана Лутовца, Маринику Тепић, Бошка Обрадовића и Сергеја Трифуновића, за које је рекао да се представљају као студенти, јер су посећивали академце из Удружења "1 од 5 милиона" током блокаде ректората, да ураде семинарски рад у коме ће обрадити тему "брзог богаћења једног функционера на власти".

"Где је још у свету забележено да се неко током функције министра, градоначелника обогати толико да се његово богатство мери десетинама милиона евра", питао је Орлић.