Вести

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ УПУТИО ЈЕ ПИСМО ПОДРШКЕ ПРЕДСЕДНИКУ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ

Председник Србије Александар Вучић упутио је писмо подршке председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, у којем се каже:

„Република Србија пружа снажну подршку Народној Републици Кини и Вама у очувању територијалног интегритета, суверенитета и независности Народне Републике Кине, дајући апсолутну подршку политици једне Кине. За Републику Србију Тајван и Хонгконг били су и биће саставни део Народне Републике Кине.

Србија најоштрије осуђује сваки покушај угрожавања резултата Ваше визионарске политике, која почива на чврстим принципима мира, стабилности, поштовања и очувања начела међународног права.

Таква политика Народне Републике Кине и Ваш лични допринос тој политици, ослоњен на вишевековну праксу, гарант је мирног развоја читавог човечанства и поштовања права сваке нације на очување сопствене суверености.

Наставак унапређења вишедеценијских пријатељских односа Републике Србије са Народном Републиком Кином, као и продубљивање сарадње на свим пољима, било је, јесте и биће један од најважнијих приоритета државног руководства Србије и моје политике, као председника Србије“, наводи се у писму председника Александра Вучића.

Београд, 02. јул 2017. године