Вести

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ СА ЈП "ПУТЕВИ СРБИЈЕ"

Председник општине Тител Драган Божић и заменик председника Богољуб Марковић састали су се јуче са помоћником извршног директора Јавног предузећа „Путеви Србије“, Милорадом Карићем и директором фирме „МДЈ Мост – НС“ Миланом Цупаром са којима су разговарали о радовима на мосту на реци Тиси код Титела. Састанку је присуствовао и Срђан Пејин, који је задужен за стручни надзор вршења радова као и представници полиције.
Иницијатива председника општине Тител Драгана Божића да мост током радова остане отворен за саобраћај наишла је на разумевање представника ЈП „Путеви Србије“ и у сагласности са извођачем радова договорено је да се у време радова врши наизменично пропуштање саобраћаја.
Саобраћај на мосту ће се одвијати путном траком ширине три метра уз наизменично пропуштање саобраћаја за путничка возила, бициклисте, пешаке и пољопривредна возила. Саобраћај на мосту је изразито забрањен за камионе теже од 12 тона и за аутобусе, који ће превоз путника морати да организују у минибусевима.
У координацији Полицијске станице Тител и Полицијске управе Зрењанин мост ће бити под надзором полиције која ће вршити контролу учесника у саобраћају на мосту и уколико се сигнализација не буде поштовала извођач радова ће прекинути радове и наставити их након тоталног затварања моста за саобраћај.
Председник општине Тител Драган Божић апеловао је на грађане да се понашају одговорно и поштују постављену сигнализацију, како би сви учесници у саобраћају и радници на мосту били безбедни.
Општина Тител се захваљује ЈП „Путеви Србије“ и фирми „МДЈ Мост – НС“ на разумевању потреба локалног становништва и могућности да грађани уз поштовање сигнализације неометано прелазе мост.

Извор : Званична интернет презентација Општине Тител
http://www.opstinatitel.rs/?p=16875