Вести

СТЕФАНОВИЋ: АПСОЛУТНО ПОДРЖАВАМ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И ЊЕГОВУ ОДЛУКУ ДА АНА БРНАБИЋ БУДЕ МАНДАТАР

Гост Јутарњег програма Телевизије Пинк био је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је открио ову информацију, а и похвалио је рад полиције и истакао да ће и даље радити на врхунском нивоу и да грађани неће имати разлога за бригу.

- Рекао бих једну добру вест. Имали смо одличну акцију јутрос, запленили смо 30 килограма наркотика на граничном прелазу Хоргош. Имамо заплену од 10,2 тоне заплене наркотика у последње три године - рекао је Небојша Стефановић и додао да полиција ради свој посао, и да ће га радити још боље.

Он је истакао да Србија није кључно тржиште за дрогу, али да ће се и најмањем шверцу стати на пут.

- Србија није кључно тржиште за наркотрафикинг. Запад је означен као центар. Нама је интерресантно да запленимо сваки грам наркотика како би заштитили нашу децу и грађане.

Он је похвалио рад полиције и истакао да ниједна криминална група не може слободно да делује у Србији.

- Ко данас у Србији може да каже да је заштићен. Која то криминална група може слободно да делује. Ми смо кренули обрачун са свима. Ја од полиције тражим оштро поступање. Ја тражим да притисну све те људе. Не желим да допустим да грађани Србије могу да помисле да неки нарко дилер може да ради шта жели. Ми смо инсистирали и пооштрили закон о илегалном ношењу оружја. Није ово дивља земља - искрен је Стефановић.

Одличну сарадњу Небојша Стефановић има са директором полиције Владимиром Ребићем.

- Господин Ребић је апсолутни професионалац. Он је своју каријеру посветио очувању реда и мира у земљи. Данашњи руководиоци полиције су људи који су по 20 година у полицији, и не знам како некоме падне на памет да каже да су они ту по политичкој вези.

Не смирује се прича о неплаћању пореза Александра Родића.

- Оно што је потпуно јасно, за ову акцију коју ради новопечени политичар Александар Родић. Закон то назива различитим речима, а народ каже "рекет". Или неко вас контактира и каже, ја немам утицај на уређивачку политику, али ако можете мало да донирате, платите. Тужиоци би то квалфиковали на различите начине. Те ситуације су доста цикличне - каже министар Стефановић.

- Када дође време да се плати порез, онда крећу текстови и иде се у политику. Може да пише шта год пожели, али порез мора да се плати. Колико год да пишу неће нас сломити. Оно што је важно јесте да он порез мора платити. То је новац отет од наше деце - додао је он.

Министар није могао а да не одговори на прозивке, које стижу и из дела владајуће коалције, на одлуку да мандатар буде Ана Брнабић.

- Не разумем шта покушава да се направи. Ми смо овластили Александра Вучића да предложи Ану Брнабић, то је и наша одлука. Апсолутно подржавам Александра Вучића и одлуку коју је донео. У влади су биле многе тешке одлуке. Подржимо Ану, она је одлична. Није јој проблем да дође да ради и недељом. Зна колико су важни преговори са ММФ-ом. Видећете да ће апсолутна већина људи разумети Ану када се појаве њени резултати - рекао је Стефановић.

На крају је рекао да се седница Владе очекује наредне недеље, када ће Ана Брнабић изнети свој експозе.

извор: Пинк