Вести

СТЕФАНОВИЋ: НАЈМАЊЕ КРИМИНАЛА У ЖАГУБИЦИ, ПОДРШКА ПОЛИЦИЈИ

У општини Жагубица забележен је најмањи број кривичних и прекршајних дела, изјавио је данас потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић приликом посете полицијској станици у том месту.

Он је навео да ће у наредном периоду помоћи техничком опремању полиције у том крају и у повећању броја припадника МУП-а, како би, како каже, безбедносна ситуација била још повољнија.

"Желим да пружим пуну подршку полицији у овом крају како би наставила са квалитетним, добрим радом. Помоћи ћемо им у техничком опремању и учинићемо све додатне напоре да примимо довољан број полицајаца који ће омогућити да безбедносна ситуација буде још повољнија", истакао је Стефановић.

Министар је рекао да је важно да грађани имају пуну подршку полиције и да знају да полиција чини све да реши свако прекршајно и кривично дело.

„Полиција је ту и да омогући да се живот грађана нормално одвија, да решава питања која су овде карактеристична, као рецимо у вези са издавањем личних докумената, посебно у периодима одмора и државних празника када се велики број грађана који раде у иностранству враћа у овај крај", истакао је Стефановић.

Он је захвалио председнику општине на доброј сарадњи између општине и полицијске станице, додавши да општина финансира реконструкцију једног дела станице и помаже кроз друге активности у складу са својим могућностима.

"Полиција у заједници подразумева овакву врсту блиске сарадње полиције, локалне самоуправе, Савета за безбедност и грађана да кроз размену информација утичу да имамо овако позитивну безбедносну ситуацију. Надам се да ће ово бити добар пример и за остале општине у округу, али и у целој Србији", закључио је Стефановић.

извор: Танјуг