Вести

СТЕФАНОВИЋ: СВИ У СРБИЈИ МОРАЈУ ДА ПЛАЋАЈУ ПОРЕЗ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да Курир мора да плати порез, као и сви други, у свакој земљи.

Стефановић је рекао новинарима да се тај дневни лист недељама бави монструозном, бесомучном кампањом против председника Александра Вучића из разлога јер мора да плати порез.

"Мени је жао што је то тако, поготово јер се врши један контра спин у смислу да се врши притисак да се плати порез. Па то је бесмислено. Сваки грађанин ове земље, сваки медиј, свака институција, свако од нас мора да плати годишњи порез", рекао је Стефановић.

Он је рекао да је кампања коју води Курир до сада незабележена у Србији.

"Ова кампања, потпуно је монструозна и служи да се Александар Вучић притисне, да поклекне, и да каже 'хајде да ови људи не плаћају порез', а то је немогуће. Курир мора да плати порез", рекао је Стефановић.

Он је казао да мисли да овај лист не ради у интересу јавности, те да "ради само са циљем да врши притисак да можда наставе своју политику, у којој ће узимати новац али га неће плаћати кроз порез".

"Када вам је лице из дана у дан на насловној страни, оптужени за ствари које немају никакве везе са вама, нити сте их учинили, гомилом клевета, увреда и да то подносите, онда је то можда питање да ли тај медиј уопште то спроводи на начин да информише јавност, да ли ради у интересу јавности, а ја мислим да не ради", казао је Стефановић.

Стало нам је да нађемо провалнике у стан новинарке

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција интензивно ради на расветљавању случаја обијања стана новинарке Крика, те да је идентификовала две групе криминалаца који су од раније познати полицији због обијања станова.

"У последњих неколико дана интензивно се ради на расветљавању овог случаја. Полиција је идентификовала две групе које оперишу у том крају, за које се знало да се баве од раније, а неки су и кажњавани због тога због обијања станова", казао је Стефановић.

Он је рекао да се ради на идентификацији лица за које сматрају да су учествовали у овом кривичном делу.

"Свакако да се интензивно ради и да нам је стало да пронађемо починиоце. Да покажемо да ће се на овом случају предузети све, као и на свим осталим, и да не постоји ни трунка сумње да ће полиција урадити свој посао да их приведе", рекао је Стефановић.

Не ради се о лицима из криминогене средине

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да младићи који су приведени у Грчкој због убиства америчког држављанина нису од раније познати полицији. Он је рекао да је Министарство пре свега ступило у контакт са породицама младића.

"Наравно наша амбасада је у комуникацији са њима, да видимо шта што можемо ми као држва да да учинимо. Они нису пре овога били познати српским правосудним органима, дакле,не ради се о лицима из криминогене средине ", казао је Стефановић.

Министар је објаснио да је у овом моменту тешко давати закључке о томе шта се тачно десило, те да не може да даје тачну квалификацију кривичног дела које се догодило у Грчкој, све док, како је казао, не буду били познати сви детаљи истраге.

извор: Танјуг