Вести

СТЕФАНОВИЋ: ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА ТРЕБА ДА ГЛАСА ЗА МАНДАТАРА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да владајућа коалиција треба да гласа за мандатара и владу, јер је потпуно природно да подржава политику коју та влада заступа.

Он је новинарима након показне вежбе припадника МУП-а на Ади Циганлији казао да се на питањима гласања за Владу и буџет показује ко жели да подржи владајућу већину.

"Владајућа коалиција треба да гласа за владу, јер је то нешто потпуно природно и ваљда подржавате политику коју та влада заступа, а не само њена кадровска решења", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, на основу тога како ће се ко изјаснити на дан гласања по питању предлога за премијера, Влада Србије ће се убудуће опредељивати када буде доносила различите мере.

Упитан како ће гласати Јединствена Србија, он је рекао да свака странка има право да гласа за себе и да посланички клубови одлучују о гласању у парламенту.

"Мислим да увек треба тражити начин како да заједно урадимо нешто добро за Србију и подржимо реформски пут, а не да се посвађамо", казао је Стефановић.

Он је додао да је посао Владе да Србија буде боље место за живот за све грађане и да се поправи њен положај на Дуинг бизнис листи по условима пословања.

Ново министарство - боља координација у преговорима са ЕУ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да најава формирања новог министарства за европске интеграције значи бољу координацију у преговорима са Европском унијом, као и бољу организацију рада са истим бројем запослених и новцем.

Он је новинарима, након показне вежбе припадника МУП-а, поводом почетка купалишне сезоне на Ади Циганлији казао да се новим министарством не добија нови административни апарат, јер те организационе целине већ постоје на различитим нивоима.

"Ово је сада административно укрупњавање. Постојеће организационе целине се сада систематизују на једном месту. Све је исто што се тиче броја запослених и новца, једино је боља организација рада", казао је Стефановић.

Према његовим речима најава формирања министарства за екологију значи да ће се тој области дати већа пажња и омогућити коришћење претприступних фондова ЕУ.

Како је додао, то је добро, јер ће се отклонити и велики број депонија које постоје у Србији.

Стефановић је нагласио и да су за Србију важни добри односи са свим суседима, а да са Хрватском је то додатно значајно, јер је она чланица ЕУ са којом Србија преговара за чланство.

извор: Танјуг