Вести

ТАБАКОВИЋ: БЕЗ ВУЧИЋА НЕМА НИ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

„Још није време да Александар Вучић препусти вођство Српске напредне странке (СНС) било коме, нити видим ко би могао да води странку осим њега“, поручила је за „Ало!” Јоргованка Табаковић, гувернерка Народне банке Србије (НБС).

Заменица председника СНС-а Јоргованка Табаковић је поводом најаве председника Србије и лидера СНС-а Александра Вучића да ће на конгресу странке који је планиран за јануар 2019. године предложити наследника на челу напредњака оценила да још није време да он препусти лидерско место у странци неком другом.

- Знате, СНС је странка коју многи сматрају својом, било да су чланови или гласачи. Али је неспорна чињеница да је Александар Вучић човек чије је име синоним за организацију, странку - истиче Табаковићева.

Гувернерка додаје и да није његова снага и посвећеност ограничење другима да расту.

- Напротив, то би морао да буде подстицај другима да у тимском раду израстају у јаке и поуздане лидере. Па ипак, сигурна сам да још није време да Александар препусти било коме место председника. Захтевна времена траже утемељене и јаке људе посвећене својој држави, странци. А за то није довољна само жеља, већ је потребно знање, искуство, одмерена храброст... - наводи она.

Због свега тога каже да још не види ко би то осим њега могао да ради. С друге стране, функционер СНС-а и министар здравља Златибор Лончар и градоначелник Беогарда Синиша Мали сигурни су да ће председник напредњака донети најбољу одлуку о томе ко ће га наследити на челу странке, те напомињу да ће они ту одлуку подржати.

- Вучић је жив и здрав и врхунски ради свој посао и нема разлога да сада причамо о томе ко би могао да га замени, јер је много посла започето - поручио је Лончар.

Ни Мали није спекулисао о могућем Вучићевом наследику, али је истакао да ће сваки његов избор подржати.

- Вучић је до сада показао да на прави начин и са правом визијом води ову земљу и сигуран сам да ће и та одлука бити права - рекао је он.

Подсетимо, Вучић је рекао да је догодине 10 година од почетка рада СНС-а, те да је за јануар 2019. планиран конгрес, на којем ће и предложити свог наследника. Како је рекао, верује да ће већина изабрати онога кога је предложио и навео да је помогао странци да оствари највеће изборне победе у модерној српској историји, као и да Србија постане добро уређена нормална земља.

Причајући о ономе ко ће га наследити на челу напредњака, он је само навео да ће то бити особа која изнад свега воли своју земљу, да је неће срамотити и да ће и надаље побеђивати на изборима.

Вучевић: Александар Вучић мора да остане

Потпредседник СНС-а Милош Вучевић каже да останак Александра Вучића на челу напредњака није тема. То за мене није предмет разговора. Александар Вучић мора да остане на челу странке и после 2019. године и најављеног конгреса. Само то је исправно - рекао је Вучевић.

Спремају се промене у странци

Лидер СНС-а и председник Србије Александар Вучић најавио је крупне промене у странци на конгресу који ће се одржати на десетогодишњицу од оснивања партије. За ових 40 дана кампање против мене у медијима могао сам да видим ко вреди у странци коју водим и да видим ко ће од коалиционих партнера да се посакрива. Право да вам кажем, то ми је добродошло, конгрес партије одржаће се почетком 2019. године, па ћемо видети - рекао је Александар Вучић.

извор: Ало