Вести

ВУЧИЋ И ЦИПРАС УСАГЛАСИЛИ ЗАЈЕДНИЧКУ ДЕКЛАРАЦИЈУ, ПОТПИСАНО 6 СПОРАЗУМА

Председник Србије Александар Вучић и премијер Грчке Алексис Ципрас састали су се данас у Солуну у четири ока на састанку који је трајао дуже од планираних сат времена, током којег су усагласили текст заједничке Декларације.

Декларацију треба да усвоји Високи савет за сарадњу Србије и Грчке.

Званичници Србије и Грчке су разговарали о поспешивању већ добре сарадње две земље, као и о ситуацији у региону.

Председник Србије Вучић предводи делегацију у којој су министар спољних послова Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар привреде Горан Кнежевић, министар рударства и енергетике Александар Антић и министар одбране Александар Вулин који су учествовали на првој седници Високог савета за сарадњу.

Заседање Високог савета је договорено приликом посете премијера Алексиса Ципраса Београду почетком године, како би се традиционално пријатељство и економски интереси повезали у чвршћу форму сарадње, заједничких инвестиција и пројеката, одређених оквирима заједничке европске будућности двеју земаља.

Након састанка Вучића и Ципраса потписано је шест међудржавних споразума, који треба да поспеше сарадњу две земље.

Ципрас и Вучић о сарадњи и споразумима

Грчки премијер Алексис Ципрас истакао је данас на састанку са председником Србије Александром Вучићем да Грчку и Србију вежу историјске везе.

Овај састанак је први корак ка промовисању билатералне сарадње за безбедност и стабилност у ширем региону Балкана, рекао је Ципрас.

Грчки премијер је честитао Вучићу избор за председника Србије. Председник Србије је говорио о споразумима о сарадњи који се данас потписују.

Након потписивања шест међудржавних споразума одржаће се Високи савет за сарадњу Србије и Грчке.

извор: Танјуг