Вести

ВУЧИЋ: ОВО ЈЕ НАШ ВИДОВДАН, ДА ВИДИМО НОВЕ ФАБРИКЕ, ПУТЕВЕ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас након обиласка радова на изградњи фабрике компаније "Кромберг & Шуберт", која производи делове за ауто-индустрију, да је то велика ствар за Крушевац али и читав тај округ, али и наставак политике доласка страних иневститора, запошљавања грађана и раста економије.

Вучић је у обраћању новинарима рекао да ће то бити највећа фабрика у Крушевцу и изразио посебно задовољство што је реч о највећем европском а вероватно и светском произвођачу тих компоненти.

Он је изнео податак да је у Крушевцу незапосленост била и 23 одсто али да је сада смањена на 14. 06 одсто те да ће се број запослених и надаље повећавати наводећи да се завршавају разговори за долазак још једног страног инвеститора у тај град.

Председник Србије позвао је младе да се пријаве за посао, јер је, како је рекао, чуо да су се пријавили "људи мојих година" те да је време да се полако одвајају од родитеља, запошљавају. Како је рекао веома је задовољан што је овде и што се баш на Видовдан доводе нове фабрике.

"Ово је наш Видовдан - да видимо нове фабрике, нове путеве...", каже председник Републике.

Вучић је поменуо да је у периоду од 2002. године до пре неколико година престало да ради много фабрика које су биле у Крушевцу али да се сада отварају нове и људи запошљавају.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да су инвеститору дате субвенције, те подсетио да је и раније рекао да смо спремни да им понудимо боље услове него било која друга земља.

"Да су више тражили и то би им дали", рекао је председник државе, те додао да се нада да ће у крушевачкој фирми бити посла за 4.000 људи.

Како је рекао, "слушали смо здрав разум, потребе радника и наших људи. Спасили смо живот у Крушевцу".

Одговарајуићи на питања Вучић је рекао и да би волео да види "све те паметњаковиће који све знају" шта су они урадили, да ли су негде обезбедили посао за 4.000 људи и поручио им "немојте само да вређате и претите - урадите нешто".

Влада "под утицајем" грађана, не Русије, не запада

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је мандатар Ана Брнабић предложила данас владу која је формирана "под утицајем" грађана, а не Русије, не запада.

Он је новинарима у Крушевцу рекао да је поносан што води независну, суверену земљу у којој други не доносе одлуке, као и да је поносан на војну неутралност.

„Влада Србије је једино под утицајем грађана. Нико други не може било кога да доведе на власт, у Србији бирају грађани“, поручио је Вучић на питање како коментарише изјаве да је Србија под руским утицајем.

Рекао је да је јуче чуо примедбе неких да смо слуге запада, и других да смо постали руске слуге.

„Они вероватно полазе од себе, желе да буду слуге, један дан руске, а други дан западне. Ми нисмо слуге“, подвукао је Вучић.

„Немојте да покушавате да нам одлучујете хоћемо ли да имамо и с којим поносом славимо српску тробојку“, нагласио је он.

По питању изјаве амбасадора САД о "малигном утицају" Русије у Србији, рекао је да не зна шта је он тачно рекао, али и да не види ничији малигни утицај на Србију. Србија, поновио је, има пријатеље и на истоку и западу, иде ка ЕУ, али ће чувати добре односе са руским пријатељима.

Са Кајлом Скатом има коректне односе, рекао је и додао да не морају увек да буду сагласни у свему.

извор: Танјуг