Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА РАСТЕ, БОРИМО СЕ ЗА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ

Првим онлајн скупом Српска напредна странка почела је данас изборну кампању под мотом "За нашу децу", што је и назив изборне листе коју предводи та странка и њен председник, Александар Вучић, који је са скупа поручио да Србија расте и да на предстојећим изборима грађани не бирају између странака, или ко ће да седне у какву фотељу, већ за план, визију и будућност Србије.

Вучић је, на првом онлајн скупу кампање "За нашу децу", рекао да Србија расте, после година пропадања, и да су пред нама избори на којима не смемо да "пропустимо" прилику да наставимо даље, у будућност какву можемо да имамо:

"То није избор између политичких странака, између напредњака, радикала, демократа, либерала, или других, то су много важнији избори. То су избори у којима одлучујемо о својој будућности. У којима одлучујемо о будућности наше деце", поручио је Вучић.

Истакао је да на тим изборима грађани одлучују хоће ли земљу брзог опоравка, да се крене још сигурнијим кораком у будућност, или да се вратимо у прошлост у којој нисмо имали план ни програм, у којој су затварали фабрике, пензионери нису били сигурни хоће ли бити пензије и да ли ће бити новца за њихову исплату, у којој деца нису имала будућност.

"За нас је важно да то није избор некога ко ће да седне у фотељу, већ за план, визију, за Србију будућности у којој желимо да оставимо место за нашу децу, у којој смо сигурни да ће имати будућност, да ће моћи да се запосле, раде вредно, али и живе од напорног рада“, рекао је Вучић.

На почетку обраћања Вучић је рекао да ни он, а ни они који су се прикључили нису раније веровали да ће бити могуће да се некоме на овакав начин обрати.

"Све време које смо радили и борили се да извучемо земљу из тешке ситуације, борећи се против невидљивог противника, немате све време директан контакт са људима и питате се да ли људи виде колико радите и колико се борите. Ово што данас видим, улива ми огромну енергију и снагу", рекао је Вучић обраћајући се великом броју грађана који су се преко друштвених мрежа и "зума" укључили у његов говор.

"Велико хвала што сте пристали да смо заједно, за сву снагу, енергију и ентизијам, што верујете у Србију", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је током кризе кроз коју смо сви прошли, било очигледно какве би последице биле да није било улагања у здравство, да се није радило на обнови болница и унапаређењу услова за лечење, поручујући да то не сме да буде крај инвестирања.

Поручио је да ће се и даље улагати у здравствени систем, а то значи да ће наши родитељи имати најопремљеније и најмодерније болнице, јер нема ничег важнијег од здравља.

Вучић је приметио да се ствари у Европи и свету мењају невероватном брзином, па они који су били вреднији убрзано престижу оне који су се уљуљкали и који су мислили да су снажнији.

"Невероватно је којом се брзином промене дешавају. Неке земље су одскочиле у Европи, једна је доминантна. Многи падају, а Србија расте после много година и деценија пропадања. Не смемо да пропустимо прилику, морамо да наставимо, да учинимо све што можемо да Србија настави да расте", поручио је Вучић.

Приметио је да смо ми као "да нам је неко чекићем убацивао у главу" навикнути да будемо успешни у спорту, али као да смо мислили да нисмо способни за економски напредак и да не можемо да напредујемо брзо као други.

"Морамо да верујемо у себе. Ја верујем у вас, вашу енергију , рад и труд, верујем у Србију и сваког човека и знам да можемо да будемо бољи од других. Показали смо то и можемо да наставимо”, рекао је Вучић.

Kако је рекао, многи прогнозирају да ће Србија најмање да осети кризу услед пандемије и имаће најмањи пад.

"Ја вам обећавам и заједно то можемо - да ову годину завршимо у плусу и да будемо убедљиво најбољи у Европи. Да наша деца имају најбоље образовање и да урадимо још више за њих и за њихове родитеље", рекао је Вучић.

Замолио је грађане да на сваком месту увек и свуда не говоре више да не можемо, и да су сви други бољи, јер они то нису, посебно када смо ми дициплиновани и када имамо поштене људе који имају план и визију.

Додаје да нико није без грешке, као ни он и да је најважније да се човек када падне подигне и настави да се бори.

Вучић је рекао да су три ствари у наредном периоду најважније, то су здравство, образовање и инвестиције, које ће се подстицати како би се градила Србија и људи доводили назад из иностранства у земљу јер морају да виде перспективу.

Вучић је рекао да су их претходних месеци нападали политички противници, али да су они ћутали, не зато што нису имали шта да кажу, већ зато што је, како наводи, неупоредиво важније говорити о будућности него о прошлости.

Зато је, како је рекао, важно да се у кампањи говори о програму који нуди СНС.

"Знају људи ко је ко, већ су све видели и разумели. Нека нас вређају и нападају децу, ми морамо да покажемо како изгледа пристојна и модерна Србија, Србија будућности", поручио је Вучић.

Вучић је рекао и да нема дилему да Србија може да напредује ако је економски снажна и ако смо сви уједињени.

"Да бисмо били јаки, да бисмо могли да напредујемо, морамо да будемо уједињени око кључних циљева, да знамо да желимо боље здравство, образовање, да смо сагласни да треба да градимо пруге и путеве, да будемо уједињени око виталних државних интереса. Ако смо уједињени, сви грађани Србије, можемо све и не може нико да нас победи", рекао је Вучић.

Додао је да су избори за партијске разлике и да грађани изаберу да ли ће прошлост или будућност, што ће се поштовати.

Србија која је економски јача и уједињена лакше ће помоћи и Србима на KиМ, у Црној Гори, Републици Српској, свуда где живе Срби и где су им права угрожена, нагласио је Вучић.

"То је једна од великих и важних обавеза", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се ужелео енергије присталица јер је у претходном периоду навикао да слуша увреде и псовке и истакао да му много значи подршка.

"Значи ми подршка и то што ћемо заједнички да радимо у наредних 35 дана и позивам вас да се боримо заједно, снажније и јаче него што смо се икада борили јер се боримо за будућност Србије и нашу децу", закључио је Вучић.