Вести

ВУЧИЋ: ЗАДОВОЉАН САМ РАДОВИМА НА КОРИДОРИМА, АЛИ МОЖЕ БРЖЕ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је задовољан резултатима радова на изградњи коридора, али да увек може брже. Радови кроз Грделичку клисуру биће суштински завршени до краја године, напоменуо је, док ће се један део радити и у марту - априлу идуће године.

Вучић је говорећи о деоници Српска кућа -Левосоје рекао да је ту проблем што су све наши извођачи и немају довољно армирача за бетон, те их "увозимо" из Албаније и Македоније.

Новинаре је интересовао коментар председника на писање једног дневника о приватном животу директора Коридора Србије Зорана Бабића рекавши да ти што то пишу мисле да су много паметни "када се завитлавају са човеком":

"Најважнији су резултати рада, а приватан живот треба оставити по страни".

"Мене интересује како ради, колико је посвећен, вредан..." рекао је Вучић и оценио да они који пишу о нечијем приватном животу на такав начин више говоре о себи него о ономе кога помињу.

Он је додао и да 40 година нешто није рађено, да се сада прави проблем да ли нешто касни неки месец и поручио да стално нешто причају они што нису радили и не раде ништа.

Како је рекао, најупечатљивији пример тога је стање у Гоши, коју су "ти исти" приватизовали, продали, опљачкали, узели паре и стрпали их у своје џепове, а сада би да протестују, не ваљају им нове фабрике које долазе.

Раме уз раме са развијенијим земљама

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас "лансирању" носача са обе стране моста Врла у Владичином Хану на јужном краку Коридора 10 и оценио да такве објекте немају ни много развијеније земље од Србије.

Вучић је захвалио радницима на преданости и додао да се нада да ће сви грађани Србије бити поносни због тога што смо способни и што смо успели да тако нешто направимо. Како је рекао, без обзира колико смо изгубили у протеклих 40 - 45 година, приближавамо се крају једног великог посла, а премостиће се и Грделичка и Сићевачка клисура.

Председник је, нагласивши значај аутопутева и квалитетних саобраћајница, навео пример аутопута Љиг - Прељина и рекао да од када је отворен није било жртава саобраћајних несрећа на том делу, што говори о томе колико је важно имати квалитетне и безбедне саобраћајнице.

Он је најавио и скори обилазак других радова на аутопутевима, али подвукао да када постављате много високе циљеве и када имате суфицит у буџету као што га сада има Србија може о реализацији тих циљева и да се размишља и да се спроводе.

У том смилсу Вучић је указао и на значај добрих путева за долазак инвеститора.

"Захвалан сам и срећан што сам председник земље која је успела да се избори са стварима са којима пре нисмо успели да се изборимо." рекао је Вучић.

извор: Танјуг/Пинк