Вести

За уређење каналских мрежа у Покрајини 920 милиона динара

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и ресорни секретар Вук Радојевић, уручили су јуче уговоре председницима 40 локалних самоуправа у Војводини,међу којима је и општина Тител,које су оствариле право на бесповратна средства у оквиру конкурса намењеног уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта.
Укупна вредност ове инвестиције, планиране програмом Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за 2017. годину, износи 920 милиона динара.
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је истакао да су данашња улагања од 920 милиона динара за уређење каналске мреже, заједничка инвестиција, у којој је Секретаријат учествовао са 480 милиона динара, а учешће локалних самоуправа 440 милиона динара.
На овај начин ће се заједничким средствима обезбедити додатне финансије водопривреди Војводине и радити, и на уређењу црпних станица, испуста, устава и пропуста, односно на свеукупном уређењу свих водопривредних објеката у оквиру каналске мреже.
На основу уговора,општини Тител су обезбеђена средства у износу од 13 336 409,48 динара са ПДВ–ом од којих ће секретаријат обезбедити 6 834 000,00 динара а општина 6 502 409,48 динара.

Извор:ПСП